Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a efectuat o vizită pastorală la Parohia „Sfintele Mucenițe: Maica Sofia cu fiicele sale: Vera, Nădejdea, Liubov” din Raionul Ștefan Vodă

În Duminica a 21-a după Rusalii, cunoscută și ca Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a efectuat o vizită pastorală în Parohia „Sfintele Mucenițe: Maica Sofia cu fiicele sale: Vera, Nădejdea, Liubov” din raionul Ștefan Vodă, satul Volintiri, Î.P. Căpșuna.

Părintele Paroh Roman Cuțitaru și comunitatea credincioșilor l-au întâmpinat cu bucurie și căldură pe Înaltpreasfințitul Părinte Petru. Tradițional, acest moment de primire a ierarhului a fost marcat prin oferirea de flori, pâine și sare, simboluri ale ospitalității binecunoscute în tradiția românească.

Scopul acestei vizite pastorale a fost de a săvârși Sfânta Liturghie în cadrul parohiei și de a inspecta stadiul lucrărilor de construcție a lăcașului de cult. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Părintele consilier mitropolitan Constantin Olariu a rostit cuvântul de învățătură bazat pe fragmentul evanghelic din această Duminică, care prezintă Pilda Semănătorului, un mesaj bogat în învățături duhovnicești.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Petru a subliniat angajamentul exemplar al comunității din raionul Ștefan Vodă în ceea ce privește conservarea și înfrumusețarea bisericii. Apreciind eforturile depuse de Părintele Paroh Roman, de doamna preoteasă și de enoriașii parohiei, Înaltpreasfinția Sa a lăudat lucrarea pastorală și dedicarea cu care au fost realizate lucrările, făcând astfel din biserica din localitate un loc de închinare vrednic de toată prețuirea.

Ca recunoaștere a meritoriei slujiri, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat pe Părinte Roman Cuțitaru cu dreptul de a purta mitră, oferindu-i și o distincție de vrednicie.

În semn de apreciere și de recunoștință față de Înaltpreasfinția Sa, pentru binecuvântare și îndrumare, Părintele paroh a dăruit ierarhului un toiag arhieresc.

Părintele Paroh Roman și-a exprimat profunda sa recunoștință față de Înaltpreasfințitul Petru, pentru prezență și pentru binecuvântarea acordată în realizarea lucrărilor, menționând că îndrumările primite de la ÎPS Părinte Mitropolit au fost o sursă de inspirație, curaj și mărturisire în slujirea sa ecleziastică.

În încheierea vizitei pastorale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a reiterat binecuvântarea sa și a încurajat comunitatea din raionul Ștefan Vodă să continue să fie un exemplu de credință și iubire față de Dumnezeu și de aproapele lor.

Această vizită pastorală reprezintă o dovadă a angajamentului Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru față de misiunea sa și o demonstrație a sprijinului său constant pentru parohiile și credincioșii din întreaga Basarabie.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img