Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU adresează un mesaj de felicitare Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 72 de ani

Preafericitului Părinte DANIEL,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea Voastră,

Plecând genunchii la rugăciune, Vă adresez, Preafericirii Voastre, urări de sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu, Dăruitorul Vieții, să reverse Darurile Sale cele bogate asupra Preafericirii Voastre și să Vă dăruiască ajutor în slujirea la care V-a chemat, timp în care ați întruchipat pe Arhipăstorul desăvârșit, Hristos, Mântuitorul nostru.

Dumnezeu, acum 72 de ani, a gătit un vas ales, care și-a închinat viața în slujirea deplină a Bisericii lui Hristos și a semenilor. Lucrarea necontenită a propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu ați îndeplinit-o cu desăvârșire, iar prin blândețea părintească a Preafericirii Voastre îi faceți pe cei din jur să fie mai buni.

Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri să dăruiască mântuire tuturor celor încredințați spre păstorire și să ne împărtășească de harul sfinților pe care Dumnezeu îl revarsă neîncetat asupra Bisericii Sale.

De asemenea Vă mulțumim pentru dragostea arătată față de poporul român din Basarabia și pentru ajutorul necontenit pe care l-ați oferit comunităților religioase ortodoxe din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Împărtășind aceste gânduri, Vă doresc mulți și fericiți ani, Preafericirea Voastră!

Cu dragoste în Hristos Domnul,

♱ ÎPS Părinte Petru,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor


Scurte date biografice

În ziua de 22 iulie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sărbătorit cea de-a 72-a aniversare a sa. Născut în satul Dobrești, județul Timiș, Patriarhul Daniel a avut o traiectorie impresionantă în slujba Bisericii.

A intrat în monahism la vârsta de 36 de ani, cu numele de Daniel, după ce a absolvit studii teologice de doctorat la București și Strasbourg. Tuns în monahism în 1987, la Mănăstirea Sihăstria, a devenit arhiereu după trei ani, slujind inițial ca Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. În 1990 a fost ridicat la rangul de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, contribuind la inițiative de succes pe plan pastoral, administrativ și academic.

Ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române în 2007, Preafericitul Părinte Daniel a continuat și a inițiat proiecte filantropice și de dezvoltare spirituală. Printre acestea se numără construirea Catedralei Naționale, aflată sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei. Înțelegând importanța diaspora românească, a propus instituirea unei zile dedicate românilor de pretutindeni.

Cu o grijă deosebită pentru cei aflați în nevoie, Preafericitul Părinte a sprijinit activitatea socială a Bisericii, care deține peste 800 de instituții filantropice.

La aniversarea sa, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU al Basarabiei adresează un mesaj de felicitare, dorind să îi ureze Preafericirii Sale sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești în continuarea misiunii sale de păstor al Bisericii Ortodoxe Române.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img