Ultimele știri

Mesajul ÎPS Părinte Mitropolit PETRU dedicat Zilei copilului și Duminicii părinților și a copiilor

Astăzi, 1 iunie, și mâine, 2 iunie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Ziua Copilului și, respectiv, Duminica Părinților și a Copiilor. Sunt două zile speciale, dedicate tuturor mamelor, taților și copiilor acestora, care sunt crescuți și educați în lumina credinței în Dumnezeu. În acest an, avem parte de o sărbătoare dublă: cele două sărbători formează un sfârșit de săptămână închinat familiei creștine.

Să luăm aminte de cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” (Matei 19, 14). Acest îndemn ne arată că educaţia creştină a copiilor şi a tinerilor devine datorie sfântă pentru Familie, Şcoală și Biserică.

Pentru a putea culege roadele duhovnicești de mâine, trebuie să sădim de astăzi semințele învățăturii lui Hristos în sufletele celor mici. Trebuie să le oferim copiilor hrana spirituală de care au nevoie ca de aer, pentru a crește o generație sănătoasă, în spiritul învățăturii creștine. 

Este important să ne aducem aminte că și Mântuitorul Iisus Hristos a fost copil, crescând în ascultare față de Dumnezeu Tatăl, de Fecioara Maria și Dreptul Iosif, iar rodul ascultării îl aflăm din Sfânta Scriptură atunci când citim: „Iisus sporea cu înţelepciunea şi cu vârsta şi cu harul la Dumnezeu şi la oameni” (Luca 2, 52). 

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și a Duminicii Părinților și Copiilor, adică a familiei creştine, îi îndemnăm pe părinți și bunici să le ofere copiilor mai multă dragoste și mângâiere, să petreacă mai mult timp cu ei, să-i ajute să facă distincție dintre bine și rău, dintre lumină și întuneric, să prețuiască spiritualitatea şi tradiţiile poporului român.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat, să lumineze şi să umple de pace şi bucurie sufletele părinţilor, ale copiilor, ale tinerilor şi ale tuturor celor ce îi ajută pe aceştia să fie o binecuvântare pentru poporul român!

Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, a fost rânduită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru a cultiva mai intens comuniunea de iubire şi respect dintre părinţi şi copii.

Cu arhierești binecuvântări,

                                                                   † ÎPS Petru,

                                                 Arhiepiscopul Chișinăului,

                                Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img