Ultimele știri

Domnul Fred Duijn, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, vizitează Mitropolia Basarabiei. Noi perspective de colaborare cu autoritățile olandeze

Astăzi, Excelența Sa, Domnul Fred Duijn, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, a efectuat o vizită importantă la sediul Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor. Însoțit de Doamna Ecaterina Vâlcu, Analist Principal pe Probleme Politice la Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, Domnul Ambasador a fost primit cu căldură la sediul Mitropoliei, semn al relației de înaltă apreciere și al dorinței de cooperare între cele două instituții.

În contextul acestei vizite, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit PETRU a delegat pe Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei, să reprezinte instituția ecleziastică în fața Domnului Ambasador Fred Duijn și a delegației olandeze.

Scopul acestei întâlniri a fost consolidarea legăturilor dintre Mitropolia Basarabiei și Ambasada Regatului Țărilor de Jos, precum și intensificarea dialogului dintre cele două părți în ceea ce privește diverse colaborări și proiecte de interes comun.

Domnul Ambasador Fred Duijn s-a arătat profund interesat de activitățile și inițiativele diversificate ale Mitropoliei Basarabiei în cadrul societății basarabene. Fie că este vorba despre aspecte culturale, spirituale, educaționale sau filantropice, Excelența Sa a apreciat contribuția activă a Mitropoliei în viața comunității. De asemenea, și-a exprimat deschiderea pentru a dezvolta colaborări strânse și variate cu Mitropolia Basarabiei în diverse contexte și domenii de interes reciproc.

În cadrul întâlnirii, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza a prezentat oaspeților principalele realizări din ultimul an și a oferit o perspectivă asupra viitoarelor inițiative propuse de Mitropolia Basarabiei. În numele Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, Părintele Maxim a transmis dorința de a întări colaborarea dintre cele două instituții și a exprimat părerea Înaltpreasfințitului asupra potențialului dezvoltării acestor colaborări.

În semn de recunoștință pentru primire și pentru eforturile depuse de Mitropolia Basarabiei, Domnul Ambasador a transmis cuvinte de laudă și apreciere pentru echipa administrativă și pentru realizările remarcabile din ultima vreme. De asemenea, a încheiat întâlnirea cu o promisiune că va sprijini eforturile Mitropoliei în proiectele viitoare, menționând că această vizită va rămâne în memoria sa ca un moment de conexiune și deplină înțelegere între cele două instituții.

Această vizită a Ambasadorului Regatului Țărilor de Jos la Mitropolia Basarabiei a consolidat relațiile dintre cele două instituții și a deschis noi perspective pentru cooperarea în vederea promovării valorilor culturale și spirituale în Republica Moldova. În încheierea întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit PETRU l-a invitat pe Domnul Ambasador Fred Duijn la o viitoare vizită la sediul Centrului Eparhial din Chișinău, într-un cadru mai amplu și detaliat de discuții.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img