Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei și Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului încheie un acord pentru sprijinirea cazurilor sociale

Astăzi, într-un moment de profundă solidaritate, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a semnat un contract de colaborare cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), reprezentată de Domnul Plamen Milanov, Președinte de onoare, și Domnul Alexandru Gîscă, Președintele Consiliului A.S.I.C.S. Acest acord de colaborare are ca scop principal sprijinirea proiectelor sociale în beneficiul comunităților Mitropoliei Basarabiei.

Conform contractului, A.S.I.C.S. va oferi un suport semnificativ în susținerea categoriilor de persoane social-vulnerabile. În fiecare duminică, se vor oferi 100 de prânzuri calde persoanelor aflate în nevoie. Distribuția acestor prânzuri va fi realizată în două moduri: la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” și la domiciliul beneficiarilor, în funcție de cazurile identificate.

Această inițiativă de colaborare a luat viață prin eforturile susținute ale Părintelui Arhidiacon Maxim Sturza, membru al delegației gazdă, ale cărui devotament și implicare au fost esențiale în realizarea acestei binecuvântate colaborări.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a exprimat profunda sa recunoștință față de Domnul Președinte Plamen Milanov și întreaga echipă A.S.I.C.S. pentru gestul lor nobil de a se alătura operei social-filantropice a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia. Cu emoție și profundă conștiință a responsabilității, ÎPS Părinte PETRU a subliniat importanța acestui parteneriat în sprijinirea celor aflați în nevoie și a promis că această colaborare va aduce lumină și speranță în inimile beneficiarilor.

În replică, Domnul Președinte Plamen Milanov a exprimat aprecierea sa pentru primirea călduroasă și a menționat că A.S.I.C.S. este dedicată promovării inițiativelor umanitare și sociale. De asemenea, a subliniat dorința sa de a dezvolta împreună cu Mitropolia Basarabiei și alte proiecte cu impact în comunitate și a încheiat prin a le asigura pe persoanele aflate în nevoie că vor găsi întotdeauna sprijin și compasiune în cadrul acestui parteneriat.

Această inițiativă este deschisă și dorește să acopere cât mai bine nevoile celor care au nevoie de ajutor. Astfel, vă rugăm, dacă cunoașteți persoane vulnerabile care necesită sprijinul nostru, să le redirecționați către Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” de pe strada 31 August 1989, nr. 161 (sediul Mitropoliei Basarabiei), pentru a putea extinde acest gest de generozitate și solidaritate în întreaga comunitate nevoiașă.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img