Ultimele știri

PS Veniamin la Consulatul României de la Cahul

   Astăzi, 29 Noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, a participat la recepția oferita cu ocazia Zilei Naționale a României, de Consulatul General al României la Cahul, la invitația doamnei Consul General al României, doamna Anca Corfu.
La acest eveniment, a fost prezent și Ambasadorul General al României la Chișinău, Excelenta Sa, domnul Daniel Ioniță.

   În cuvantul rostit, Preasfințitul Părinte Veniamin a evidențiat rolul Bisericii, dar și al unor preoți la pastrarea dreptei credințe și promovarea valorilor spiritualității nationale. De asemenea, a evocat chipuri ale făuritorilor unirii Principatelor Romane și a marilor bărbați de stat de acum 100 de ani, care au contribuit lemanciparea națiunii romane și la împlinirea unui ideal vechi de multe veacuri – unirea tuturor romanilor într-un singur stat.

   Totodată, Preasfintia Sa a acordat Distincția de Vrednicie cu chipul Maicii Domnului, doamnei Consul General Anca Corfu, pentru activitatea rodnica în cadrul consulatului general și pentru promovarea culturii romane și a unității naționale. A felicitat pe toți cei prezenți la eveniment cu ocazia Centenarului.
La acest eveniment au fost reprezentați ai autorităților centrale și locale.

Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img