Ultimele știri

PS Antonie: „Dacă neamul românesc va fi unit depinde de voi, tinerii”

Vineri, 24 august 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a binecuvântat tinerii din Episcopia de Bălţi pentru a participa la „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ITOM) 2018, organizată, la Iaşi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova s-a desfăşurat în perioada 24-26 august 2018 şi reunit 1600 de tineri din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului. Din R. Moldova au participat tineri din ambele Mitropolii: Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române şi Mitropolia Moldovei din cadrul Patriarhiei Ruse.

Timp de trei zile, participanții au beneficiat de un program complex cu manifestări culturale (vizitarea orașului, Traseul Iașul în primul război mondial), artistice (concert public de muzică folk și de muzică populară), educative (conferința susținută de Dan Puric, ateliere de lucru în liceele partenere). Întregul eveniment a avut tema „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

PS Antonie i-a îndrumat pe tineri să fie activi la seminarele şi atelierele din cadrul ITOM 2018, menţionând că: „Fiecare dintre noi avem datoria să descoperim şi să înţelegem cât de important este ca un neam să fie unit. Dumnezeu face neamurile unite. Forţele răului, care sunt forţe ale dezbinării, separă oamenii şi separă şi neamuri. Şi neamul nostru a fost atacat de aceste forţe şi a fost dezbunat. Dacă neamul românesc va fi unit depinde de voi, tinerii”. „Vă doresc ca aflarea voastră la Iaşi să fie de mare folos, să fie spre creşterea spirituală a voastră şi înţelegerea necesităţii unităţii neamului nostru românesc”, a mai menţionat PS Antonie şi i-a binecuvântat pe fiecare tânăr.

PS Antonie a fost însoţit de PC  Părinte Protoiereu Mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img