Ultimele știri

Mitropolitul Petru în duh de rugăciune la mormântul ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, s-a închinat astăzi la cinstitele moaște ale Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan, ocrotitori ai Mănăstirii Sihăstria Putnei, precum și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și tămăduitor fără de arginți Pantelimon și ale Sfântului Ierarh Modest, Patriarhul Ierusalimului.

Raclele cu fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și ale Sfântului Ierarh Modest au fost aduse spre închinare la sfânta mănăstire din Mănăstirea Ano Xenia din Volos, Grecia.

Rugăciunea Mitropolitului Basarabiei a continuat la mormântul ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care și-a găsit odihna veșnică la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Cu mult dor duhovnicesc, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a săvârșit o slujbă de trisaghion la mormântul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Pimen, al Sucevei și Rădăuților, alături de părintele stareț Nectarie și de alți părinți. Momentul a fost marcat de o adâncă emoție, întrețesută cu amintiri și nostalgii față de învățăturile și rodul duhovnicesc pe care ÎPS Pimen l-a lăsat în urma sa.

Cei doi ierarhi, ÎPS Petru și ÎPS Pimen, au fost legați nu doar de datoria comună față de Biserică, ci și de o prietenie sinceră și de o iubire frățească. Apropierea lor a fost marcată de momentele de comuniune euharistică și sprijin duhovnicesc reciproc în timpul vieții.

Prin această slujbă de pomenire ÎPS Petru și cei prezenți au adus un omagiu îndrăgitului Arhipăstor, rememorând chipul său smerit și povățuirea pe care ÎPS Pimen a oferit-o credincioșilor săi din Bucovina și Bisericii Ortodoxe Române în ansamblu.

ÎPS Petru a subliniat importanța păstrării amintirii și a moștenirii spirituale lăsate de ÎPS Pimen fiilor săi duhovnicești, recunoscând contribuția acestuia la întărirea credinței și a tradițiilor ortodoxe în rândul credincioșilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și din întreaga Biserică.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img