Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei și Ambasada SUA: Un Pas Înainte în Consolidarea Relațiilor Bilaterale pentru Dezvoltare și Solidaritate

Ieri, 21 august 2023, sediul Mitropoliei Basarabiei a fost gazda unei vizite deosebite, primită cu deschidere și bucurie. Delegația Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a făcut o vizită la Centrul Eparhial din Chișinău pentru a explora activitatea și angajamentul Mitropoliei în viața socială și culturală a comunității basarabene. La întâlnire au participat Domnul Christian Burstall, consilier în Secția politică a Ambasadei SUA în Republica Moldova, și Doamna Carolina Podoroghin, asistent politic al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Întâlnirea a fost organizată la inițiativa Mitropoliei Basarabiei, dorind să ofere delegației SUA o privire profundă asupra rolului și contribuției Bisericii în cadrul societății. Din partea administrației Centrului Eparhial, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, l-a delegat pe Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier Relații cu Instituțiile Statului, pentru a reprezenta Mitropolia în cadrul discuțiilor.

Agenda întrevederii a acoperit subiecte sensibile și relevante, precum drepturile omului și libertatea religioasă, opera filantropică și socială a Mitropoliei Basarabiei, sprijinul umanitar acordat refugiaților ucraineni și alte inițiative de binefacere.

Deși Domnul Christian Burstall a vizitat pentru prima dată sediul Centrului Eparhial, el s-a arătat profund impresionat de gama largă de activități și rezultatele remarcabile ale Bisericii în cadrul societății. În cadrul discuțiilor, Domnul Burstall a prezentat perspective și direcții de colaborare prin care Ambasada SUA în Republica Moldova poate sprijini și încuraja dezideratele Mitropoliei Basarabiei, în special în ceea ce privește protejarea și promovarea valorilor civice.

Pe parcursul întâlnirii, Părintele consilier Maxim Sturza a prezentat în mod concis viziunea Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia privind obiectivele sale imediate. Într-o perioadă istorică atât de semnificativă pentru poporul basarabean, Biserica și-a propus să-și marcheze prezența prin compasiune, dragoste creștinească și protejarea valorilor sfinte.

În contextul încheierii mandatului Domnului consilier Christian Burstall, Părintele Maxim Sturza i-a transmis gândurile de bine din partea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, exprimându-i urări de succes în viitoarele sale activități.

La rândul său, Domnul Burstall a exprimat gratitudine pentru primirea călduroasă și a apreciat deschiderea și dorința de colaborare dintre Mitropolia Basarabiei și Ambasada SUA. El a asigurat că succesorul său va menține contactul cu Centrul Eparhial și va intensifica eforturile de cooperare și progres comun.

Această întâlnire a reprezentat un pas important în consolidarea dialogului dintre Mitropolia Basarabiei și Ambasada SUA, evidențiind valoarea colaborării și schimbului de idei pentru dezvoltarea socială și spirituală a comunității.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img