Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei recunoaște sprijinul instituțiilor și companiilor partenere

Administrația Centrului eparhial al Mitropoliei Basarabiei a primit vizita mai multor reprezentanți de seamă din instituțiile publice și din sectorul privat la sediul său din Chișinău, duminică, 30 aprilie 2023.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru i-a întâmpinat pe șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică, domnul comisar-șef Vitalie Timotin, Directorul Autorității Aeronautice Civile, domnul Vasile Șaramet, Directorul General al combinatului viticol „Cricova”, domnul Sorin Maslo, Administratorul adjunct al Aeroportului Internațional Chișinău, domnul Constantin Vozian, precum și pe Președintele filialei PSD din România în Republica Moldova, domnul Iurie Ciocan.

În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat comunității de credincioși ai Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor și ca dovadă a prețuirii și binecuvântării arhierești, invitații au fost decorați cu Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul I, de către ÎPS Părinte Petru.

În timpul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit fiecărui invitat în parte pentru ajutorul necondiționat oferit în perioada sărbătorilor pascale, subliniind rolul important pe care l-au avut Inspectoratul General al Poliției și Aeroportul Internațional din Chișinău în organizarea și buna desfășurare a protocolului de aducere a Sfintei Lumini de la Ierusalim.

De asemenea, a apreciat inițiativele viitoarei colaborări dintre Mitropolie și Combinatul de Vinuri „Cricova”, menționând slujba de binecuvântare și sfințire a vinului liturgic de la Cricova, săvârșită cu mai puțin de o lună în urmă.

Nu în ultimul rând, ÎPS Petru a mulțumit și domnului președinte Iurie Ciocan pentru susținerea proiectelor Mitropoliei Basarabiei și pentru dragostea arătată față de Biserica Neamului Românesc.

Menționăm că din delegația gazdă a întâlnirii au făcut parte: Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, consilier Media, Comunicare și Relații Publice, și Părintele Victor Ghimpu, consilier economic.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img