Ultimele știri

Doi Ierarhi ai Mitropoliei Basarabiei au liturghisit în ziua Sf. Pantelimon la Cahul

   Zi de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Cahul, în ziua de joi, 09 august 2018, când la biserica “Sf. M. Mc. Pantelimon”, în zi de hram (stil vechi), Sfânta  și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de doi ierarhi ai Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor și PS Veniamin – Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, de pe ambele maluri ale Prutului.

   După oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, părintele Ștefan Gușă, starețul mănăstirii “Sf. Împ. Constantin și Elena” de la Movila lui Burcel – Vaslui, prezent la eveniment, a rostit un cuvânt de învățătură.

   ÎPS Părinte Petru i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia hramului bisericii, încredințându-i, și în continuare, de grija și dragostea  sa părintească.

   La sfârșit PS Veniamin a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate bucuriile trăite în ziua hramului, a mulțumit IPS Părinte Mitropolit Petru pentru purtarea de grija permanentă și pentru vizita canonică efectuată în Episcopia Basarabiei de Sud, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc al parohiei, Sf. M. Mc Pantelimon, a mulțumit Primăriei și Cosiliului Local – Cahul pentru impreună lucrare și prezență la Sf. Liturghie, prin delegați, a mulțumit oaspeților și preoților prezenți, precum și credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de Biserică, de Sf. Pantelimon și de clericii eparhiei. La final oaspeții au participat la o agapa frățească.

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img