Ultimele știri

Caiete de lucru pentru elevii din cinci localități, donate de Ziua Națională a României

Această donație face parte dintr-un lot de 18300 de caiete și manuale oferite de Asociația Tighina din București, condusă de Domnul Președinte Alexei Păluță, în colaborare cu Mitropolia Basarabiei sub binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU.

Caietele au fost aprobare de Ministerul Educației din România și din Republica Moldova și sunt concepute pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și a elevilor dornici de studiu.

 

„Această donaţie să le aducă copiilor cât mai multe momente plăcute de descoperire şi mulţumim celor care s-au gândit la noi, fraţilor de peste Prut”. (OLGA GHERGHELGIU – profesoară)

 

„Este foarte binevenită. Copiii iubesc şi matematica, ştiinţa şi limba română. Noi repejor le-am răsfoit. Le-a plăcut foarte tare”. (SILVIA MANEA – profesoară)

 

Pe lângă caiete și manuale, donația a inclus şi cărţi de beletristică pentru bibliotecile şcolilor.

 

„Sunt astăzi omul care aduce cartea în 5 şcoli sorocene. Copiii din clasele a II-a şi a III-a primesc astăzi caiete de lucru, matematică, limba română, ştiinţe, explorarea mediului, care sunt emise cu dragoste de o tipografie din Bucureşti care a trimis în Republica Moldova 18 mii de astfel de caiete”. (Părintele  SORIN HULUŢĂ)

 

„Aducem un mesaj cu prilejul Zilei României. Este un gest frumos, pe care copiii îl aşteaptă”. (ALEXANDRU CIMBRICIUC)

 

Donaţia de carte a fost rapartizată mai multor şcolilor din Soroca şi în patru sate ale raionului  – Rublenita, Dărcăuţi, Stoicani, Baxani.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Sursa video: http://tvrmoldova.md/   https://www.trm.md/ro/moldova-1

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img