Ultimele știri

Vocație și Misiune: Profesorii din Cahul sărbătoresc Ziua Mondială a Educației

Miercuri, 4 octombrie 2023, la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din municipiul Cahul, Direcția Generală de Învățământ Cahul a organizat un eveniment special dedicat „Zilei Mondiale a Educației și Zilei Profesorului”, având ca temă centrală „Vocație, misiune și pasiune în dezvoltarea profesională”. La acest eveniment au fost invitați profesorii cu rezultate remarcabile din raionul Cahul, precum și partenerii Direcției de Învățământ.

Din partea Episcopiei Basarabiei de Sud, Pc. Pr. Marin Grigore a fost prezent în calitate de delegat al Preasfințitului Părinte Veniamin. El a transmis un mesaj de felicitare și de apreciere pentru întregul corp didactic al raionului, sub coordonarea domnului Director General al DGÎ Cahul, Valeriu Baban. De asemenea, Pc. Pr. Marin Grigore a subliniat importanța și rolul esențial al profesorilor în educația și formarea tinerelor generații, precum și pentru viitorul societății.

La eveniment au participat Excelența Sa, doamna Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul; domnul Nicolae Dandis, primarul municipiului Cahul; domnul Nicolae Dunas, președintele Consiliului raional Cahul; domnul Igor Sevcenco, șeful Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu, precum și reprezentanți ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

În cadrul evenimentului, profesorii care s-au distins prin activitatea lor didactică au fost onorați cu diplome de apreciere din partea Guvernului Republicii Moldova.

De asemenea, mai multe colective folclorice alcătuite din elevi din raionul Cahul au oferit momente artistice deosebite pentru a marca această ocazie specială.

Sursa: Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img