Ultimele știri

Inaugurare solemnă a Centrului de Asistență Medicală din Puhoi cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop VENIAMIN

Miercuri, 4 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte VENIAMIN a onorat cu prezența sa inaugurarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgență Prehospitalicească din satul Puhoi, raionul Ialoveni. În cadrul acestui eveniment, Preasfinția Sa a sfințit și a binecuvântat clădirea și pe personalul care va desfășura activitatea în această unitate vitală.

Centrul are ca scop să servească mai multe comunități din raionul Ialoveni, punând la dispoziție condiții îmbunătățite pentru persoanele bolnave și pentru cei care au nevoie de tratamente de calitate și sprijin în momentele dificile și în cazuri de agravare a bolii.

Renovarea Centrului a fost realizată în cadrul proiectului de dezvoltare sub egida „Satul European”, proiect susținut de Consiliul raional Ialoveni, cu contribuția deosebită a deputatului Petru Frunza și prin implicarea primarului Ioan Goreanu, precum și a echipei de consilieri de la Primăria Puhoi.

Preasfinția Sa a transmis felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect esențial pentru comunitate, exprimându-și recunoștința față de Dumnezeu și autorități pentru crearea unor condiții de viață îmbunătățite în satele țării noastre, precum și încurajând comunitatea rurală.

La ceremonia de inaugurare a Centrului au participat și au adus omagii evenimentului: preotul Alexei Sîrbu, parohul bisericii din satul Puhoi; domnul Ion Prisăcaru, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății; domnul Iurie Crasiuc, șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prehospitalicească; domnul Petru Frunze, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; domnul Mihail Silistraru, președintele Consiliului raional Ialoveni și doamna Natalia Savciuc, șefa Centrului de Sănătate Puhoi.

La final, Preasfinția Sa a transmis felicitări tuturor participanților, oferind câteva daruri pentru Centru și pentru cei care vor activa în această importantă instituție medicală.

Sursa: Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img