Ultimele știri

Te Deum dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România, la Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” al Mitropoliei Basarabiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, a fost oficiat astăzi un Te Deum dedicat împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

La ceremonia religioasă, desfășurată sub coordonarea Părintelui Maxim Melinti, Consilierul Cultural al Mitropoliei Basarabiei, au participat preoți protopopi din Chișinău, Orhei și Hâncesti și alți părinți slujitori din cadrul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române din Republica Moldova.

Slujba a inclus și o Panihidă, cu pomenirea nominală a tuturor deputaților Sfatului Țării care, la 27 martie 1918, au votat pentru Unirea Basarabiei cu România.

PC Părinte Consilier Cultural a ținut un cuvânt de învățătură despre importanta istorică și spirituală a Unirii Basarabiei cu România, dar și despre rolul preoțimii la deșteptarea spiritului patriotic al basarabenilor.

După serviciul divin, clericii și credincioșii s-au deplasat în centrul capitalei, unde au depus flori la monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, pentru a marca importanța acestei zile și pentru a-și arăta respectul față de istoria și valorile naționale.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img