Ultimele știri

Sfințirea Bisericii „Buna Vestire” din Sculeni: O zi de mare însemnătate pentru comunitatea locală

O atmosferă de sărbătoare, pace și bucurie a cuprins comunitatea din localitatea Sculeni, Protopopiatul Ungheni, sâmbătă, 2 septembrie, când Biserica „Buna Vestire” a fost sfințită în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei. Cu o prezență impresionantă de credincioși de pe ambele maluri ale râului Prut, evenimentul a fost un moment de mare însemnătate duhovnicească.

Soborul de preoți și diaconi, în frunte cu Părintele Mihail Roșu, Protopop de Iași 3, și cu Părintele Vasile Alcaz, Protopop de Ungheni, alături de autoritățile locale și locuitorii comunei, l-au întâmpinat cu bucurie pe Părintele Mitropolit Petru în fața noului locaș de închinare. Într-o ceremonie religioasă solemnă, Înaltpreasfinția Sa a înconjurat biserica, binecuvântând zidurile acesteia cu Sfântul și Marele Mir și stropindu-le cu apă sfințită, în semnul Sfintei Cruci.

După această slujbă de târnosire, soborul de clerici a pășit măiestos în Sfântul Altar, unde a avut loc rânduiala de sfințire a Sfintei Mese. A urmat apoi Sfânta Liturghie, oficiată de Părintele Mitropolit Petru în noua biserică parohială. Răspunsurile de la strană au fost date de Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de Pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, care a vorbit despre importanța Sfintei Mese și rolul ei în viața credincioșilor.

La finalul slujbei, Părintele paroh Gabriel Andrei Gherasă a primit din partea Preafericitului Patriarh Daniel Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” ca semn de apreciere pentru eforturile sale susținute în construirea acestui locaș de închinare. De asemenea, toți cei implicați în zidirea bisericii au primit din partea Mitropoliei Basarabiei ordine și distincții de vrednicie.

Părintele Gabriel, pe lângă activitatea sa pastorală, este și consilier mitropolitan în cadrul sectorului de resort „Patrimoniu și construcții bisericești”. Acesta se evidențiază prin construirea mai multor biserici, așezăminte sociale și locuințe destinate familiilor social-vulnerabile, contribuind astfel la dezvoltarea și binele comunității.

Evenimentul de sfințire a Bisericii „Buna Vestire” din Sculeni rămâne un moment de mare importanță pentru credincioși și pentru întreaga localitate.

Sursa video: Doxologia.ro

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img