Ultimele știri

Sfântul Serghie de Radonej sărbătorit la Vărvăreuca

   În data de 18 iulie curent, ÎPS Petru Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor s-a aflat în mijlocul comunității “Sf. Serghie de Radonej”  din loc. Vărvăreuca, rn. Floreşti(preot paroh Prot. Mitrof. Serghei Bârlădeanu), unde însoțit de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia cinstirii ocrotitorului spiritual al parohiei. La slujba au fost prezenți PC Pr. Sorin Huliță – protopop de Soroca și Florești, PC Pr. Andrei Bucliș – secretar al Cabinetului Mitropolitan precum și alți preoți și diaconi.

   La finalul Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură în fața celor prezenți, despre viaţa şi activitatea duhovnicească a Sf. Serghie de Radonej, care este pentru enoriașii parohiei sus menționate ocrotitor și sprijin: “care a fost încă de tânăr râvnitor și rugător către Bunul Dumnezeu, care a dus o viață în rugăciune și post. Pentru râvna sa el era considerat sfânt încă în viață fiind. A săvârșit cu puterea Lui Dumnezeu minuni multe, chiar și o înviere. Acest sfânt deși originar din Rusia este ajutător tuturor indiferent de neamul din care fac parte. Sfinții nu mai au apartenență de neam ci ei aparțin exclusiv slujirii Lui Dumnezeu. Să-l rugăm pe Sfântul Serghie, care este și ocrotitorul ceresc al părintelui paroh, ca să ne ajute în continuare în depășirea tuturor obstacolelor și a înmulțirii păcii și aliniștii între oameni.”

   Evenimentul a continuat cu tradiționalul înconjur al bisericii în zi de hram, după care a fost înălțat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh și a păstoriților lor.

   Vlădica Petru a mulțumit părintelui paroh pentru primire și organizare, apreciind activitatea părintelui ca un “dinamică și roditoare care a reușit în vremuri tulburi puțin câte puțin să înalțe acest sfânt locaș pentru enoriașii din Varvareuca”. Pentru întreaga activitate PC părinte Serghei a fost gratificat de către ÎPS Petru cu distincția bisericească Dreptul de a purta Mitră.

   Părintele paroh a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitândul și cu alte ocazii în mijlocul comunității din Varvareuca.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img