Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU adresează un mesaj de felicitare ÎPS Părinte Mitropolit TEOFAN la împlinirea a 64 de ani

Înaltpreasfinției Sale,
Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit TEOFAN,
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit

Plecând genunchii la rugăciune, Vă adresez, Înaltpreasfinția Voastră, urări de sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești.


Rugăm pe Bunul Dumnezeu, Dăruitorul Vieții, să reverse Darurile Sale cele bogate asupra Înaltpreasfinției Voastre și să Vă dăruiască ajutor în slujirea la care V-a chemat, timp în care ați întruchipat pe Arhipăstorul desăvârșit, Hristos, Mântuitorul nostru.


Dumnezeu, acum 64 de ani, a gătit un vas ales, care și-a închinat viața în slujirea deplină a Bisericii lui Hristos și a semenilor. Lucrarea necontenită a propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu ați îndeplinit-o cu desăvârșire, iar prin blândețea părintească a Înaltpreasfinției Voastre îi faceți pe cei din
jur să fie mai buni.


De asemenea, Vă mulțumim pentru dragostea arătată față de poporul român din Basarabia și pentru ajutorul necontenit pe care l-ați oferit comunităților religioase ortodoxe din cadrul Mitropoliei Basarabiei.


Împărtășind aceste gânduri, Vă doresc mulți și fericiți ani de arhipăstorie, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu dragoste în Hristos Domnul,

♱ ÎPS Părinte Petru,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

_____________________________________________________________

Scurte date biografice

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan s-a născut în localitatea Corbi, județul Argeș, la data de 19 octombrie 1959. El a absolvit Institutul Teologic de Grad Universitar din București în 1984 și a obținut titlul de doctor în Teologie în 1990 la Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, susținând teza sa de doctorat intitulată „Divino-umanitatea lui Hristos și îndumnezeirea omului în opera Sfântului Maxim Mărturisitorul”.

În iulie 1985, a intrat în monahism la Schitul Crasna din Mănăstirea Sinaia, județul Prahova. La data de 22 octombrie 2000, a fost întronizat ca Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

În paralel cu slujirea sa ca Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a fost încredințat cu responsabilitatea de a prezida Comisia canonică, juridică și pentru disciplină a Sfântului Sinod. A mai îndeplinit funcțiile de Locum-tenens de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada, Locum-tenens de Episcop al Episcopiei Severinului și Strehaiei și Locum-tenens de Episcop al Episcopiei de Slatina.

La data de 5 martie 2008, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Olteniei a fost ales ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ulterior, la data de 8 iunie 2008, a fost întronizat în funcția de Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Sursa foto: https://doxologia.ro/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img