Ultimele știri

Clerici din administrația Centrului Eparhial Chișinău s-au alăturat Praznicului Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, clerici din administrația Centrului Eparhial Chișinău s-au alăturat vineri, 10 mai 2024, Praznicului Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Sihăstria Putnei. În această zi de sărbătoare, biserica mare a mănăstirii a cinstit hramul său într-o ceremonie liturgică plină de solemnitate și bucurie duhovnicească.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, împreună cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nectarie, starețul mănăstirii, și Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie.

Din soborul de preoți și diaconi, s-au numărat și clerici din Basarabia, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ierarhul român basarabean a subliniat importanța căutării vindecării, atât trupești, cât și sufletești, evidențiind faptul că vindecarea interioară se dobândește prin ascultarea de Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre, și prin dăruirea iertării. Această lecție duhovnicească a rezonat puternic în inimile credincioșilor.

La final, Preacuviosul Părinte Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Atanasie de Bogdania și tuturor celor prezenți, respectiv un gând de recunoștință către ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, care a binecuvântat ca oaspeții din Basarabia să participe la această zi de hram.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img