Ultimele știri

Sfântul Prooroc Ilie, prilej de comuniune și binecuvântare la Mănăstirea din Cornești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte PETRU

În ziua praznicului luminat al Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Cornești, Ungheni, a fost plină de sărbătoare și binecuvântare, odată cu prezența Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, Mitropolit al Basarabiei. Conform tradiției anuale, ÎPS Părinte Petru a binecuvântat, cu prezența sfânta, mănăstire în ziua hramului ei, aducând bucurie și mângâiere Preacuviosului Părinte Arhimandrit Damaschin Cimbir, starețul mănăstirii, obștii monahale și credincioșilor prezenți.

Părintele Mitropolit a fost întâmpinat cu bucurie de un sobor de preoți și diaconi, care i-au adus flori, pâine și sare, într-o atmosferă caldă de comuniune duhovnicească. Cu emoție și solemnitate, Părintele diacon Ilie Cucu a primit Taina Hirotoniei în treapta de preot, fiind învestit cu această responsabilitate la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, tocmai în ziua sa de naștere.

Slujba a fost încununată de minunate cântări liturgice oferite de Corala academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, aducând o adâncă atmosferă de închinare și evlavie. În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Iulian Gâscă a rostit cuvântul de învățătură, aducând în atenția credincioșilor aspecte din viața și misiunea Sfântului Prooroc Ilie.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacuviosul Părinte Stareț Damaschin și-a exprimat recunoștința față de ÎPS Părinte Petru pentru prezența Sa și pentru binecuvântarea adusă comunității monahale și credincioșilor închinători. Părintele Mitropolit a răspuns cu afecțiune și prețuire, mulțumind Părintelui Damaschin pentru ospitalitate și organizarea frumoasă a evenimentului liturgic. Cu arhierească binecuvântare, Înaltpreasfințitul Petru a acordat distincția Ordinul „Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul al II-lea, unor generoși ctitori care au contribuit semnificativ la construcția bisericii tip catedrală din incinta Mănăstirii.

La final, Înaltpreasfințitul Petru a felicitat pe Părintele Ilie Cucu pentru primirea harului preoțesc, urându-i mult ajutor de la Domnul și împliniri în slujirea Bisericii. De asemenea, Părintele Mitropolit a subliniat importanța studiilor și pregătirii temeinice pentru slujirea duhovnicească, evidențiind contribuția acestora în îndeplinirea vocației preotului.

Părintele Ilie a rostit câteva cuvinte de recunoștință și mulțumire față de Părintele Mitropolit, echipa administrativă a Centrului eparhial din Chișinău, dar și familiei sale și tuturor celor care l-au susținut în formarea sa duhovnicească și teologică.

În încheierea evenimentului, Părintele Mitropolit, împreună cu Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilier pentru Relația cu Instituțiile Statului al Mitropoliei Basarabiei, au vizitat șantierul de lucru al catedralei ce se construiește în cadrul Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie”. Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, lucrările la catedrală avansează cu dragoste și dăruire, fiind un simbol al încrederii în Dumnezeu și al angajamentului față de credință și trăirea autentică a credincioșilor din zonă.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img