Ultimele știri

Secretarul de Stat al DRRM inspectează lucrările de pictură și renovare desfășurate la Sediul Mitropoliei Basarabiei

Într-o vizită oficială, Domnul Adrian Dupu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), împreună cu Valentin Răducanu, director proiecte, au sosit la sediul Mitropoliei Basarabiei pentru a inspecta lucrările de pictură și renovare aflate în curs de desfășurare. Aceste proiecte importante sunt posibile datorită finanțării nerambursabile obținute în cadrul sesiunii de anul acesta.

Arhiepiscopia Chișinăului, Mitropolia Basarabiei s-a calificat pentru desfășurarea a 4 proiecte majore, care acoperă diverse aspecte ale dezvoltării Centrului eparhial și ale activităților sale.

Părintele Arhidiacon Maxim Sturza și Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilieri mitropolitani, i-au prezentat Domnului Adrian Dupu un raport detaliat despre stadiul lucrărilor și a obiectivelor propuse. Printre acestea se numără finalizarea lucrărilor de pictură ale Paraclisului „Sfântul Ioan Teologul”, renovarea sediului, dotarea cu mobilier bisericesc și obiecte liturgice, achiziționarea de echipament IT pentru Departamentul Media, Comunicare și Relații Publice și înființarea unei școli catehetice.

Proiectele sunt menite să îmbunătățească experiența duhovnicească și să faciliteze desfășurarea activităților culturale și educaționale în rândul credincioșilor români din Basarabia. Lucrările de renovare și dotare cu echipamente moderne contribuie la crearea unor spații adecvate pentru desfășurarea slujbelor, oferind un mediu propice rugăciunii.

Înființarea școlii catehetice reprezintă un pas semnificativ în educarea și formarea tinerilor în spiritul valorilor și tradițiilor ortodoxe, asigurând transmiterea moștenirii duhovnicești către noile generații. Acest proiect are scopul de a consolida cunoștințele teologice și educația religioasă în rândul credincioșilor, promovând astfel o comunitate euharistică bine pregătită și implicată activ în viața bisericească.

Prin sprijinul acordat, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României subliniază importanța și susținerea față de credincioșii români din Basarabia, asigurându-se că aceștia beneficiază de un mediu adecvat pentru desfășurarea activităților religioase, dar și pentru dezvoltarea culturală, identitară și spirituală.

Vizita Domnului Adrian Dupu și finanțarea DRRM a acestor proiecte demonstrează angajamentul comun de a lucra împreună în beneficiul comunității, consolidând legăturile dintre Statul român și Biserica Ortodoxă Română. Secretarul de Stat al DRRM a exprimat admirația și susținerea departamentului față de eforturile și angajamentul Mitropoliei Basarabiei în promovarea valorilor religioase și culturale în Republica Moldova.

Încheind vizita sa, Domnul Adrian Dupu a apreciat progresul realizat și a evidențiat importanța colaborării între DRRM și Mitropolia Basarabiei în susținerea dezvoltării comunității și păstrarea tradițiilor culturale românești în Republica Moldova. El a subliniat faptul că aceste proiecte sunt exemple elocvente ale parteneriatului fructuos dintre autoritățile de la București și Biserică, care contribuie la întărirea valorilor comune și la promovarea unui mediu identitar armonios în Republica Moldova.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img