Ultimele știri

PS Antonie: „Postul Mare ne chemă la înnoire spirituală”

În seara zilei de marţi, 20 februarie 2018, cea dea doua zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la paraclisul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada postului ca perioadă de creştere duhovnicească şi împăcare cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „Perioada Postului Mare este un timp de pregătire pentru Slăvitul Praznic al Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sau putem spune că Postul Mare ne chemă la înnoire spirituală. Prin mai mult post, mai multă rugăciune, fapte de milostenie, spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie noi înnoim haina sufletului nostru. Renunţăm, în această perioadă, la unele alimente pentru a ne îndrepta mai uşor gândul nostru spre Dumnezeu. Dar renunţarea la hrana materială Sfinţii Părinţi ne îndeamnă să o înlocuim cu hrana spirituală: rugăciune, fapte bune, prezenţa la sfintele slujbe ale Bisericii, citirea Sfintei Scripturi, a Psaltirii, lectura cărţilor duhovniceşti”.

„Să folosim această perioadă a Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti pentru a ne apropia de Slăvitul Praznic al Învierii cu haina sufletului luminată şi împăcaţi cu Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Sergiu a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească la început de Post Mare, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img