Ultimele știri

PS Antonie: „Postul Mare este o perioadă de însănătoşire sufletească şi trupească”

În seara zilei de joi, 16 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi, Slujba Tainei Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni (preot paroh Alexandru Furdui).

După oficierea Sfintei Taine, PS Antonie a vorbit despre folosul Tainei Sfântului Maslu în viaţa creştinului ca formă de însănătoşire a sufletului şi a trupului creştinului.

Vorbind despre Sfântul şi Slăvitul Post al Sfintelor Paşti, ca timp de vindecare a sufletului şi a trupului, PS Antonie, între altele, a spus: „Atmosfera Postului, când, împreună cu renunţarea la anumite alimente, ne rugăm mai mult, ne mărturisim, ne împărtăşim cu Sfintele Taine, ne este favorabilă pentru primirea Tainei Sfântului Maslu, Taină care prin rugăciunile preoţilor, aşa cum spune şi Sfântul Apostol Iacov, ne aduce vindecare sufletului şi trupului. Postul Mare este o perioadă de însănătoşire sufletească şi trupească. Prin undelemnul sfinţit ni se împărtăşeşte tainic harul vindecător al Duhului Sfânt, după care simţim o uşurare a suferinţelor trupeşti şi o întărire sufletească, o putere care ne întăreşte să mergem înainte spre Înviere”.

„Să folosim această perioadă a Sfântului şi Slăvitului Post al Sfintelor Paşti pentru ne împăca cu Dumnezeu şi a ne vindeca sufleteşte şi trupeşte ca Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne aducă bucurii şi Lumină sfântă în sufletele noastre”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Alexandru a mulţumit PS Antonie şi preoţilor pentru rugăciune comună, menţionând că „pentru satul Pojorăni, prezenţa unui arhiereu însoţit de un sobor de preoţi este o binecuvântare, care aduce bucurii, pace şi speranţă”. Părintele Alexandru l-a invitat pe PS Antonie să mai vină la Pojorani şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img