Ultimele știri

Primatul Comuniunii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, vizitează Mitropolia Basarabiei și felicită Mitropolitul Petru pentru activitatea social-filantropică

Într-o vizită particulară la Chișinău, Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, a fost primit joi, 16 martie 2023, de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la sediul Mitropoliei Basarabiei. În cadrul întâlnirii, cei doi înalți ierarhi au discutat despre importanța dialogului interconfesional, în vederea ajutorului familiilor și persoanelor vulnerabile.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a subliniat faptul că este onorat să-l aibă ca oaspete pe Arhiepiscopul de Canterbury și-a exprimat bucuria că Grația Sa se află în Republica Moldova. De asemenea, ÎPS Petru a prezentat activitatea social-filantropică a Mitropoliei Basarabiei și acțiunile acesteia din ultima perioadă.

Arhiepiscopul de Canterbury a mulțumit pentru ospitalitate și a subliniat faptul că este extrem de impresionat de aceste acțiuni și eforturi ale Mitropoliei Basarabiei, adăugând că acestea sunt un exemplu pentru toți cei care se luptă pentru bunăstarea oamenilor din întreaga lume. Programele desfășurare de Mitropolie sunt văzute și admirate pe plan internațional, de cele mai importante structuri ale instituțiilor europene și ale organizațiilor non-guvernamentale internaționale.

De asemenea, Grația Sa Justin Welby, l-a felicitat cu această ocazie pe ÎPS Petru pentru solidaritatea Sa atât în perioada pandemică, dar mai ales pentru ajutorul oferit de Mitropolia Basarabiei refugiaților ucraineni, ajutor care a avut ecou în toată comunitatea europeană.

În semn de apreciere, Arhiepiscopul i-a oferit Înaltpreasfințitului Petru distincția „Canterbury Cross”.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a oferit ÎPS Petru distincția „Canterbury Cross”.

În discursul Său, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a declarat că se simte onorat pentru astfel de aprecieri și vizite ale înalților prelați, dar și că este îmbucurător faptul că eforturile Mitropoliei aduc rod în folosul tuturor oamenilor, mai ales a celor aflați în nevoie.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img