Ultimele știri

Președintele Senatului României, Domnul Nicolae Ionel Ciucă, susține nevoile și dezideratele Mitropoliei Basarabiei

În urma unei întrevederi deosebit de semnificative, care a avut loc ieri, 06 septembrie 2023, cu Președintele Republicii Moldova, Doamna Maia Sandu, Domnul Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului României a reiterat angajamentul său ferm față de Mitropolia Basarabiei și de comunitatea creștină românească din Republica Moldova.

În declarația Excelenței Sale, Domnul Nicolae Ciucă a subliniat importanța transmiterii cu titlu gratuit a clădirii fostului Seminar Teologic din Chișinău către Mitropolia Basarabiei, evidențiind faptul că această inițiativă este atât un proiect de suflet, cât și un proiect strategic de o importanță fundamentală. El a subliniat că prezența Bisericii Ortodoxe Române în Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei, reprezintă o punte de legătură duhovnicească, istorică și culturală între România și Republica Moldova, respectiv un pilon important a parcursului european, simbolizând unitatea și valorile noastre comune.

Domnul Președinte al Senatului a recunoscut că accesul nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română este un drept fundamental pentru toți românii creștini ortodocși din jurul României și a asigurat că va continua să sprijine cu determinare această inițiativă.

Pe această cale, Mitropolia Basarabiei dorește să mulțumească Excelenței Sale pentru angajamentul ferm și pentru sprijinul acordat comunității românești din Republica Moldova. Declarația sa reprezintă un pas semnificativ în direcția respectării angajamentelor asumate public de către autoritățile de la Chișinău față de Mitropolia Basarabiei, față de Biserica Ortodoxă Română și de Statul Român. Cu toții sperăm că acest sprijin va contribui la soluționarea acestei chestiuni în beneficiul comunității noastre și al relației bilaterale dintre cele două state.

Declarația completă cu privire la evenimentul de ieri poate fi citită pe pagina Domnului Președinte al Senatului României:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img