Ultimele știri

Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, a vizitat Reședința Mitropolitană din Chișinău

Miercuri, 12 iunie 2024, Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, aflat pentru prima dată în Basarabia pentru a participa la câteva evenimente liturgice organizate în Episcopia Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei, a vizitat și Sediul Mitropolitan din Chișinău, unde a fost întâmpinat de Părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, și Părintele Ilie Cucu, cancelar al Centrului Eparhial.

Preoții i-au prezentat succint Preasfințitului Macarie Reședința Mitropolitană și i-au oferit câteva detalii despre activitatea pastorală și misionară a Mitropoliei Basarabiei. După aceste discuții, Preasfințitul Macarie s-a alăturat evenimentului organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Chișinău, care a avut loc la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”, dedicat comemorării victimelor deportărilor staliniste.

Preasfinția Sa a binecuvântat participanții, le-a transmis tinerilor câteva gânduri ziditoare și le-a oferit în dar câte o iconiță. De asemenea, a mulțumit doamnelor Parascovia Carp și Margareta Cemîrtan, victime al deportărilor, pentru jertfa și răbdarea lor, subliniind că ierarhii Bisericii Ortodoxe Române și întreaga Biserică se roagă zilnic pentru cei care au rămas în viață și pentru cei care s-au mutat la Domnul.

Preasfințitul Macarie a mărturisit că se simte foarte bucuros să viziteze Basarabia, un pământ românesc cu oameni frumoși și credincioși. De asemenea, a subliniat că mulți români basarabeni care sunt plecați la muncă sau locuiesc în țările nordice, păstorite de Preasfinția Sa, sunt participanți activi în viața comunităților ortodoxe românești din diaspora, aducând cu ei dragostea și tradițiile credinței străbune din zonă.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img