Ultimele știri

Pelerinaj la mănăstirile din România pentru dascălii din Ghidighici, organizat de Sectorul pentru învățământ al Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropolia Basarabiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, un grup de cadre didactice din satul Ghidighici, municipiul Chișinău, au avut ocazia să viziteze mai multe sfinte mănăstiri din zona Bucovinei, care sunt adevărate vetre ale spiritualității românești. 

Pelerinajul a fost coordonat de Părintele Vasile Manică, Consilier pentru învățământ al Arhiepiscopiei Chișinăului din cadrul Mitropoliei Basarabiei, și a fost organizat pentru profesorii și educatorii de la Gimnaziul „Ion T. Costin” și Grădinița nr. 203, din Ghidighici. Aceștia au avut ocazia deosebită să viziteze mănăstirile Humor, Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna, din județul Suceava, unde au aprins câte o lumânare și s-au rugat la Bunul Dumnezeu pentru pace, sănătate și bunăstare.   

Ajunși la Mănăstirea Putna, acolo unde se odihnește în somnul de veci Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, pelerinii au avut ocazia să participe și la un Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu, pentru dragostea ocrotitoare față de poporul Său român din Basarabia.

După cum menționează Părintele Vasile Manică, această călătorie de suflet a reprezentat pentru dascălii din Ghidighici un moment de reflecție și recunoștință, „în care fiecare lumânare și pomelnic, devin mărturii ale recunoștinței față de nemarginita Lui bunătate”.

„Pelerinajul la sfintele lăcașuri, promotoare a virtuților și culturii românești, a fost o călătorie a inimilor și a sufletelor, o căutare a înțelepciunii și a identității românești. Am fost primiți de lumina soarelui strălucind peste vechile ziduri de piatră, cu o atmosferă deosebită, dar și de bunăvoința călugărițelor și călugărilor Sfintelor Mănăstiri. Fiecare pas în aceste lăcașuri sfinte a fost o drumeție către propria conștiință și către regăsirea liniștii interioare, după jertfa de sine pe care o manifestă aceste distinse cadre didactice, pentru copii satului Ghidighici”, notează Consilierul pentru învățământ al Arhiepiscopiei Chișinăului. 

Pelerinajul a fost susținut financiar de biserica Ghidighici în semn de prețuire și recunoștință pentru cadrele didactice care manifestă altruism și dedicație, în cele două instituții de învățământ promovând cultura și spiritualitatea ortodoxă românească, mai menționează Părintele Vasile Manică.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img