Ultimele știri

Mesaj de felicitare din partea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu ocazia celei de a 160-a aniversări a Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, i-a felicitat astăzi pe dascălii și elevii Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”, cu prilejul celei de a 160-a aniversări de la fondarea instituției de învățământ. Mesajul de binecuvântare a fost transmis de către Părintele Maxim Melinti, Consilierul Cultural al Mitropoliei Basarabiei, în cadrul unei ceremonii festive, organizată cu această ocazie.

Vă prezentăm textul mesajului transmis de ÎPS Petru:

Aniversarea a 160 de ani de la fondarea Instituției Publice Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău reprezintă un moment semnificativ în viața educațională, culturală şi spirituală a Republicii Moldova, deoarece este un prilej de a exprima recunoștință în fața dascălilor care, aproape două secole, au onorat această instituție de învățământ prin muncă, vocație și dăruire, dar şi aprecierea absolvenților ei, ce au devenit personalități notorii în țara noastră și peste hotarele ei.

Cuviosul Talasie Libianul, un sfânt al secolului al VI-lea, spunea că „Împărăția lui Dumnezeu este bunătate și înțelepciune. Cine le dobândeşte pe acestea, viețuiește în ceruri”. Pornind de la aceste cuvinte, înțelegem că o instituție de învățământ are misiunea să formeze personalități înțelepte și competente, dar, totodată, are menirea să cultive în sufletele tinerilor cele două virtuți fundamentale – bunătatea și înțelepciunea, astfel o școală devine anticamera Împărăției lui Dumnezeu, unde tinerii acumulează nu doar cunoștințele de materie, dar primesc şi harul lui Dumnezeu, care îi va călăuzi în viața de mai departe, făcându-se și ei, la rândul lor, niște purtători de lumină, promotori ai idealurilor naționale, iubitori de neam, credință şi cultură.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze Instituția aceasta, ca să prospere întru mulți ani, iar profesorii şi liceenii să dea dovadă de dorința cunoașterii binelui, cultivării calității studiului şi promovării frumosului în lumea noastră.

Întru mulți şi fericiți ani!

Cu aleasă prețuire și arhierești binecuvântări,

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img