Ultimele știri

Membrele Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți într-o întâlnire de suflet cu membrele SOFR din Iași

Sâmbătă, 30 septembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, membrele Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți au fost la Iași intr-o vizită de suflet la invitația Societății Ortodoxe a Femeilor Române Iași.

Ziua a început cu întâmpinarea delegației, în sala Iustin Moisescu a Ansamblului Mitropolitan Iași, de către Daniela Naclad – președinte SOFR Iași, împreună cu membrele societății. După rugăciunea de început și binecuvântare, a urmat un cuvânt duhovnicesc oferit de părintele arhimandrit Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium, consilier al Sectorului de Misiune și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru activitatea SOFR, care ne-a sădit în suflete informații despre sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului și a transmis oaspetelor noastre gânduri de încurajare pentru desfășurarea activității și dincolo de Prut. Apoi a vorbit pr. Bogdan Ștefan Avram, delegatul Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, care a însoțit delegația de la Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălţi.

Agenda întâlnirii a continuat cu vizionarea unui material video, care a ilustrat un rezumat al activităților SOFR Iași din ultimii patru ani. Astfel, doamnele din Bălți au primit cu entuziasm idei și propuneri de activități pentru proiectele viitoare. Liliana Lungu, președinta SOFR Bălți, a conturat într-un discurs emoționant viziunea și misiunea societății, menționând și provocările pe care le întâmpină, la început de drum.

Președinta de Onoare SOFR Iași, Angela Olariu, a prezentat un scurt istoric din evoluția SOFR Iași, iar prof. Maria Stoica a prezentat lucrarea „Dimitrie Cantemir – cărturar și voievod”, la 350 de ani de la nașterea sa și 300 de ani de la trecerea la veșnicie. Întâlnirea a fost moderată de Daniela Naclad, președinte SOFR Iași.

Publicul prezent la eveniment s-a bucurat și de un program artistic pregătit de Maria Boampă care a interpretat un buchet de melodii populare și a adus în sală multă bună dispoziție și de prețuire a tradițiilor populare românești. Corala SOFR și Elena Amălinei au oferit un strop de emoție publicului, prin cântările religioase și patriotice prezentate cu această ocazie.

Respectând cuvintele psalmistului, ,,Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună.”(Psalmul 132), evenimentul a fost un timp de folos petrecut împreună, o vreme de sfătuire și de conturare a viitoarelor activități. Membrele celor două societăți s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, apoi au vizitat împreună Muzeul Unirii. Cu promisiunea unor noi colaborări fructuoase s-a încheiat această întâlnire ce ne-a unit mai mult și ne-a dat posibilitatea să ne cunoaștem mai bine.

Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi a fost constituită, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcopul de Bălţi, la 18 decembrie 2018 şi înregistrată la I.P.„Agenţia Servicii Publice” în data de 17 ianuarie 2019. Societatea îşi propune să promoveze şi să valorifice virtuţile creştine în familie, şcoală şi viaţa publică şi să contribuie la implicarea activă a femeii creştine ortodoxe în colectivitatea naţională pentru o viaţă mai bună.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

doxologia.ro

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img