Ultimele știri

ÎPS Părinte Petru: Îndemn la vizitarea meleagurilor basarabene și cinstirea eroilor neamului. Vindecarea prin credință și compasiune

Duminica a IV-a după Paști a fost marcată de o solemnă Sfântă Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, înconjurat de slujitorii bisericii. Slujba a fost specială, întrucât membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” au încântat inimile credincioșilor cu cântările lor de la strană.

Reședința Mitropoliei Basarabiei a atras atenția și participarea numeroșilor pelerini din România, care au călătorit peste Prut pentru a descoperi frumusețea și încărcătura duhovnicească a locurilor sfinte din Basarabia. Acești pelerini au avut ocazia să participe la Taina Euharistiei și să se roage alături de credincioșii locali, fiind însoțiți de Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj EMAUS al Mitropoliei Basarabiei.

Părintele Marin este dedicat în mod constant în a apropia și uni credincioșii români de pe ambele maluri ale Prutului. Prin intermediul Centrului de pelerinaj EMAUS, acesta organizează evenimente periodice care îi încurajează pe credincioșii români să participe la astfel de slujbe și să exploreze locurile sfinte și destinațiile importante din Republica Moldova.

Astfel de momente de rugăciune și comuniune liturgică aduc împreună credincioși din diferite regiuni ale spațiului românesc, întărind legăturile frățești și promovând înțelegerea și unitatea în credință. Sfânta Liturghie din Duminica a IV-a după Paști a fost o ocazie de întâlnire și de creștere duhovnicească pentru toți cei prezenți, iar participarea pelerinilor români a adus un plus de bucurie și binecuvântare în această zi de sărbătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii din Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a susținut o profundă și inspirată predică, aducând în fața credincioșilor învățături și îndemnuri pentru o viață creștină înțeleaptă și plină de har. Predica Înaltpreasfinției Sale a abordat tema vindecării Slăbănogului, mesajul de credință neclintită și de vindecare pe care această minune o aduce în viața fiecărui credincios.

Cu un glas cald și plin de compasiune, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a subliniat importanța credinței și a încrederii în Dumnezeu în momentele de încercare și suferință. El a încurajat credincioșii să se apropie de Sfintele Taine și de rugăciune, căutând vindecarea interioară și tămăduirea sufletului prin harul Sfântului Duh.

Predica Înaltpreasfinției Sale a fost un apel la comuniune și iubire frățească, îndemnând credincioșii să își întindă mâinile unii către alții spre sprijin și solidaritate. În cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Petru, s-a regăsit chemarea la milostenie și compasiune față de cei aflați în nevoie și suferință, căci prin faptele noastre bune putem fi instrumente ale harului divin în vindecarea lumii.

De asemenea, a făcut un apel către pelerinii prezenți să viziteze cât mai des cu putință meleagurile Basarabiei, care au o bogată și sfântă istorie, scrisă prin jertfa mucenicească a străbunilor. Ierarhul a subliniat importanța conștientizării și cunoașterii trecutului și sacrificiilor făcute de către mucenicii care și-au dat viața pentru integritatea teritorială și libertatea poporului român.

ÎPS Petru alături de pelerinii și directorul Centrului de pelerinaj EMAUS al Mitropoliei Basarabiei

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a încurajat pelerinii să exploreze locurile sfinte și să viziteze monumentele, mănăstirile și bisericile din Basarabia, care reprezintă mărturii vii ale credinței și jertfei creștinilor din trecut. Mitropolitul a subliniat că aceste pelerinaje pot fi o oportunitate de a trăi o experiență profundă și de a se conecta cu rădăcinile lor religioase și culturale.

În final, binecuvântându-i pe fiecare în parte, Ierarhul a îndemnat pelerinii să își aducă aminte de eroii neamului și să le cinstească memoria prin pelerinaje și prin îmbrățișarea valorilor și tradițiilor strămoșești. Înaltpreasfinția Sa a subliniat că fiecare vizită în Basarabia poate fi o oportunitate de a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru libertate și de a se încărca duhovnicește într-un loc atât de plin de istorie și credință.

Astfel, chemarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru a adus în sufletele pelerinilor entuziasmul și dorința de a explora și a se conecta cu aceste meleaguri sfinte, descoperind mai profund istoria și valorile Basarabiei.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img