Ultimele știri

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a avut o întâlnire cu domnul deputat LUDOVIC ORBAN, ex-premierul României, la sediul Mitropoliei Basarabiei

Luni, 23 ianuarie 2023, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a avut o întâlnire la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău cu domnul deputat Ludovic ORBAN, ex-premier al României, actualmente Președinte al Partidului Național Liberal – Forța Dreptei.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele curente ale Mitropoliei Basarabiei, care vor fi desfășurate în anul 2023, Înaltpreasfinția Sa evidențiind importanța ajutorului oferit de către Guvernul României, prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte.

De asemenea, ÎPS Părinte Petru a mulțumit domnului Ludovic Orban pentru susținerea necondiționată a Mitropoliei, pentru răspunsul prompt la nevoile sociale, spirituale și materiale ale clericilor și credincioșilor din Republica Moldova, prin sprijinul acordat de domnul deputat atât în perioada cât a deținut funcția de premier al României, cât și de fiecare dată când i s-a solicitat intervenția și ajutorul.

Tot în acest context, domnul Orban împreună cu delegația care l-a însoțit, a reușit să evalueze lucrările de construcție și restaurare, efectuate la sediul Mitropoliei Basarabiei și la Paraclisul Mitropolitan, care s-au finalizat cu puțin timp în urmă. De asemenea, i-au fost aduse la cunoștință necesitățile viitoare, pentru continuarea lucrărilor de pictură și de modernizare a clădirilor Centrului eparhial, respectiv resursele necesare altor demersuri și inițiative ale Mitropoliei Basarabiei.

În semn de mulțumire și înaltă gratitudine pentru sprijinul acordat comunității basarabene și ca dovadă a prețuirii și binecuvântării arhierești, domnul Ludovic Orban a fost decorat cu Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul I, de către ÎPS Părinte Petru.

Dl. Ludovic Orban a fost decorat cu Ordinul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, gradul I, de către ÎPS Petru

Domnul deputat a mulțumit Înaltului ierarh pentru distincție și aprecieri, reiterând faptul că va rămâne și în continuare alături de Biserica Neamului Românesc, susținând cu toate eforturile și mijloacele posibile, dezideratele, misiunea și valorile pe care le are Mitropolia Basarabiei.

Din delegația administrației mitropolitane, au participat la întâlnire: Părintele arhidiacon Maxim Sturza, Consilier mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului și Părintele arhidiacon Constantin Olariu, Consilier mitropolitan Comunicare, Media și Relații Publice.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img