Ultimele știri

Concert aniversar cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la Reactivarea Mitropoliei Basarabiei

   În data de 20 decembrie 2019, în contextul aniversării a 27 de ani din momentul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat inițiativa preoților basarabeni, în frunte cu PS Petru Păduraru, pe atunci episcop de Bălți, de reactivare a Mitropoliei Basarabiei, în cadrul Patriarhiei Române, la Sala Radio din Chișinău a fost organizat un concert de colinde și cântece specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

  La eveniment a fost prezent ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, preoți și credincioși din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

  Printre cei care au evoluat au fost Capela Corală “Moldova” – conducător artistic și prim dirijor Gabriela Tocari; Corul Episcopiei Hușilor – dirijor pr. Simion Marian ș.a.

  În final, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul evenimentului aniversar, arătându-se impresionat de frumusețea cântecelor și a colindelor ascultate, care au adus mai aproape de sărbătoarea Nașterii Domnului întreaga sală.

  De asemenea, ÎnaltPreasfinția Sa a adus mulțumiri tuturor celor care au evoluat dar și organizatorilor evenimentului. Cuvinte de apreciere a avut în special, în adresa Companiei TeleRadio Moldova care a fost gazda evenimentului, dar și doamnei Gabriela Tocari care a avut un rol deosebit organizatoric.

Cu un cuvânt de felicitare a venit și părintele consilier Nicolae Crețu, care a adus mulțumiri ÎPS Părinte Petru pentru verticalitatea și înțelepciunea arătată atunci, prin hotărârea de a reînvia Mitropolia Basarabiei, care a fost abuziv sugrumată odată cu instalarea ocupației sovietice în Basarabia.

  Pentru tot efortul depus și deschiderea arătată față de Mitropolia Basarabiei, dar și pentru promovarea valorilor creștinești, doamna Gabriela Tocari – prim dirijor al Coralei Moldova, a fost gratificată cu Ordinul bisericesc Sf. Cuvioasă Parascheva.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img